Dans- & Showgroep Scope

Dans- en Showgroep Scope bestaat uit een twintigtal danseressen, die al jaren met veel plezier en enthousiasme shows verzorgen voor verschillende gelegenheden. 

Vanaf een leeftijd van 10 jaar kunnen leden van Ritmo Jazzballet geselecteerd worden voor de selectiegroep Intenz 1. Deze selectiegroep is in het leven geroepen om de continuïteit van Showgroep Scope te kunnen blijven garanderen. In het extra lesuur dat de danseressen van Intenz 1 volgen, wordt extra veel aandacht besteedt aan technieken, lenigheid, balans, spanning en kracht. Ook maken ze hier voor het eerst kennis met aspecten van showdans. Na een aantal jaren training kan een danseres, vanaf een leeftijd van 16 jaar, doorstromen naar de volgende selectiegroep, Intenz 2 genaamd. In deze training wordt de danseres speciaal getraind op aspecten van showdans en als de docent besluit dat een danseres er klaar voor is, dan mag ze, aansluitend aan het lesuur van Intenz 2 de Scopetraining volgen, waar aan het repertoire wordt getraind. 

Dans- en Showgroep Scope wordt vanaf december 2016 getraind door Jorien Keulen, die eerst zelf als lid van Ritmo Jazzballet en later als Scopelid op het podium heeft gedanst. Elke vrijdagavond traint zij Intenz 2 en Scope met veel plezier en inzet en zorgt zij ervoor dat er elk jaar een nieuwe dans op de planken gebracht kan worden.
 
Samen met onze visagiste, kleedsters, kapsters, geluid- en lichtman en manager, maakt Scope er een onvergetelijke show van!